Wednesday 26 August 2009

3 Gitar Aynı Anda



Steve Vai'i canlı izleme fırsatını bulmuş azınlık arasındaysanız kendisinin sahne performansı konusunda fazla bir açıklama yapmaya gerek yok demektir. "G3 - Live In Denver" DVD'sinin en can alıcı bölümlerinden birisi... Dünyada bir adet üretilmiş bu enstrümanın en alt bölümünde perdesiz bir sap, en üst kısımda ise bir synth gitar bulunuyor. Vai aynı zamanda bir loop cihazı kullanarak ana melodinin de süreki tekrarını sağlıyor. Konserde Billy Sheehan bas gitar; Tony MacAlpine gitar ve tuşlu çalgılar; Jeremy Colsonon davullar ve Dave Weiner 7 telli gitarda Steve Vai'a eşlik ediyorlar.

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Denver DVD'sini izlerken dumur olmuştum o gitarı daha doğrusu gitarları eline alıp çalmaya başlayınca. Defalarca izledim kavrayabilmek için. :)

    Tony MacAlpine gitar/klavye kombinasyonuyla zaten bitiriyor olayı. Billy Sheehan'dan sanırım bahsetmeye bile gerek yok. :) Ayrıca bu iki dev + Virgil Donati = Devil’s Slingshot. :)

    Jeremy Colson da deli bir adam yahu ama harika çalar Tamalarını.

    Dave Weiner'ı da Riff of the Week sayesinde biliyorum. Bilmeyenler için http://www.youtube.com/daveweiner haftalık riffler yayınlıyor orda.

    ReplyDelete